Cart

Contacteer ons op WhatsApp: +31 657 20 01 16

Geen verzendkosten, geen zorgen!

Meer vragen? Mail ons: [email protected]

Terugbetaal- en retourneringsbeleid

Hoe werkt het retourneren van een laptop bij Goedkopelaptops?

We begrijpen dat het kan gebeuren dat je een product wilt retourneren. Bij Goedkopelaptops maken we het retourproces eenvoudig en transparant. We leveren bij elke bestelling een retourformulier mee, maar als je deze bent kwijtgeraakt, kun je deze altijd op onze website downloaden en opnieuw afdrukken.

De retourtermijn bedraagt 14 dagen, zoals wettelijk is voorgeschreven. Er zijn enkele voorwaarden waaraan moet worden voldaan om een laptop te kunnen retourneren. De laptop mag bijvoorbeeld geen vochtschade hebben, geen missende of veranderde onderdelen hebben en mag geen schade hebben aan de onderdelen. Ook mag er geen schade zijn die er voorheen niet was, omdat elke laptop een grondige controle ondergaat en wordt beoordeeld op basis van ons sterrenkenmerk.

Zodra je binnen de termijn van 14 dagen aangeeft dat je een laptop wilt retourneren en het retourformulier hebt ingevuld en verzonden, wordt het proces in gang gezet. Houd er rekening mee dat er kosten worden afgetrokken voor het gebruik van de Windows-licentie, afhankelijk van de geïnstalleerde versie van Windows. Dit is nodig omdat we de licentie opnieuw willen gebruiken en hiervoor een bedrag moeten betalen.

Bij Goedkopelaptops maken we het retourproces zo soepel mogelijk, dus als je vragen hebt over het retourneren van een product, neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat je tevreden bent met je aankoop.

Wat gebeurt er nadat ik mijn laptop retourneer?

Bij goedkopelaptops begrijpen we dat het retourneren van een product soms nodig is. We hebben dan ook een gestroomlijnd proces om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadat we jouw geretourneerde laptop hebben ontvangen, gaan we eerst controleren in welke staat deze verkeert. Dit houdt in dat we de laptop extern controleren op cosmetische en vochtschade, en intern op hardwarematige gebreken. We controleren ook de bijbehorende lader.

Als we vaststellen dat de laptop in goede staat verkeert, zullen we binnen 3 werkdagen het geld terugstorten op de rekening waarmee de betaling is gedaan. De terugbetaling kan variëren van bank tot bank, maar zou normaal gesproken niet langer dan 3 werkdagen in beslag moeten nemen.

Wil je liever een andere laptop in plaats van je geretourneerde product? Geen probleem! Geef dit aan op het retourformulier en we nemen contact met je op om je te helpen bij het vinden van de juiste laptop.

Heb je hulp nodig?

Neem contact met ons op [email protected] voor vragen over terugbetalingen en retourzendingen.